اگر از سایز کوچک سینه هایتان راضی نیستید ، این مقاله را از دست ندهید. پروتز سینه یک محفظه سیلیکونی نرم و انعطاف پذیر می باشد ، که زنان با اهداف و خواسته های مختلف از آنها استفاده می کنند. این پروتزها در طول این جراحی داخل بافت سینه یا زیر عضلات آن قرار می گیرند. برای برخی افراد این جراحی برای بهتر و جذاب تر کردن ظاهر سینه و افزایش انگیزه و اعتماد به نفس و در برخی موارد نیز با هدف بازسازی و برگرداندن ظاهر سینه به حالت اول انجام می شود. همچنین اگر میخواهید این عمل پروتز سینه در اهواز را انجام دهید ، باید به یک جراح با تجربه همچون دکتر پروین محمدی مراجعه کنید و با او مشورتی انجام دهید. دلیل این کار این است ، که شما باید از تمامی جزئیات ، مزایا و معایب این جراحی مطلع شوید. در این صورت می توانید تصمیمی عاقلانه و منطقی در این رابطه بگیرید.
داوطلب مناسب پروتز سینه
این پروسه بسیار شخصی و مربوط به خواسته و سلیقه شخصی خودتان می شود و مهم است ، که شما آن را برای خودتان و نه برای شخص دیگر یا دنبال کردن یک الگو انجام دهید. حتی اگر شخصی پرداخت هزینه را پذیرفت ، باز هم درست نیست ، که این جراحی بدون خواسته قلبی خود شخص انجام شود. هنگامی که شما پروتز سینه را با خواسته و هدف شخصی خود انجام دهید ، رضایت شما بسیار بیشتر خواهد بود. شما میتوانید داوطلب انجام این جراحی شوید اگر شرایط زیر را دارید:
- از نظر فیزیکی سالم هستید و باردار یا در دوران شیردهی نمی باشید
- توقع شما از جراحی منطقی است
- سینه های شما کاملا رشد کرده اند
- این حس که سینه های کوچکی دارید شما را آزار می دهد
- شما با تغییر فرم و شکل و افتادگی سینه های خود بعد از بارداری یا تغییر وزن مشکل دارید
- شما دوست ندارید که بخش بالایی سینه شما خالی باشد
- سینه های شما نامتقارن هستند
- یکی یا هر دو سینه شما نتوانسته به درستی رشد کنند و دچار افتادگی و بد فرمی شده اند
اگر تصمیم به انجام پروتز سینه در اهواز دارید آن را بررسی کرده و عکس های قبل و بعد این جراحی را مرور کنید و همچنین راهنمایی های ریکاوری را مطالعه کنید ، تا درست تصمیم بگیرید و بعد از جراحی ، ریکاوری راحتی داشته باشید.
سن مناسب برای جراحی پروتز سینه چیست؟
برخی جراحان پلاستیک، معتقدند شما باید 22 سال یا بیشتر داشته باشید تا کاندیدای خوبی برای این جراحی محسوب شوید.البته شرایط و استثناهای خاصی هم در این بین وجود دارد؛ اگر شما شرایط زیر را داشته باشید، انجام جراحی برای تان بلامانع است:
- بدن شما به طور کامل رشد کرده باشد
- رشد سینه های شما تکمیل شده باشد.
- پروتز سینه در مراحل رشد سینه شما خللی به وجود نیاورد
به یاد داشته باشید که سینه های شما تا اوایل دهه 20 سالگی تان هم امکان رشد دارد، بسیار حائز اهمیت است که اقدام به جراحی پروتز سینه را به بعد از تکمیل شدن دوره رشد سینه های خود موکول کنید.
به طور کلی برای انجام جراحی پروتز سینه، سن و بازه خاصی وجود ندارد و هر خانم بین 18 تا 50 سال می تواند با مشورت با پزشک، جراحی کند.
پروتز سینه برای خانم های بین 20 تا 35 سال:
اگر در این بازه سنی قرار دارید و تصمیم به جراحی پروتز سینه گرفته اید:
1) قبل از هر چیز مطمئن شوید که رشد سینه های شما کامل شده باشد.
2) آیا فرزند دارید؟
3) آیا تصمیم به بارداری دارید؟ در صورت بارداری، تصمیم به شیردهی دارید؟
عموما جراحان پیشنهاد می کنند تا انجام پروتز را به بعد از زمانی که خانواده خود را به طور کامل تشکیل دادید، منتقل کنید. البته هیچ دلیل علمی ای مبنی بر اینکه نباید قبل از بارداری پروتز پستان انجام دهید، وجود ندارد ولی ممکن است :
- سایز و فرم سینه های شما، بعد از بارداری تغییر کند.
- قادر به شیردهی نبوده و یا دوره شیردهی سختی داشته باشید.
انجام پروتز سینه برای بانوان بین سنین 35 تا 50 سال:
این گروه سنی، مناسب ترین افراد برای انجام پروتز هستند.
پروتز سینه برای افراد بالای 50 سال هم صورت میگیرد ، اما باید در نظر داشته باشید که فرآیند بهبودی در این سن بسیار کند و آرام رخ می دهد و باید از وضعیت سلامت خود پیش از رفتن به زیر تیغ عمل به طور کامل اطمینان حاصل کنید.
فاکتورهای متنوع در پروتز سینه
سطح : در این پروتز ها دو نوع سطح وجود دارند ، که هموار و ناهموار هستند. نوع ناهموار دارای برآمدگی های کوچکی بر روی سطح خود هستند ، که به جلوگیری از انقباض کپسولی عضله کمک می کنند. از سوی دیگر پروتز های هموار سطح صافی دارند و اکثر جراحان از این نوع استفاده می کنند ؛ زیرا باعث ایجاد حس نرمی و راحتی و همچنین جلوه طبیعی تر می گردد.
شکل : به طور کلی دو شکل پروتز پستان وجود دارد ، که اشک شکل و گرد می باشند. نوع گرد آنها باعث ایجاد گردتر شدن سینه و ایجاد رضایت بیشتر از نتیجه ظاهری و کلی در فرد می گردد. شکل اشکی یا حاشیه دار برای زنانی که بعد از جراحی هایی مانند ماستکتومی که در آن بخش هایی یا کل سینه را برداشته اند مناسب می باشد و استفاده می شود. همچنین پروتز های گرد ، دو بافت هموار و ناهموار دارند. در حالی که نوع اشک شکل و زاویه دار تنها از بافت ناهموار برخوردار می باشد.
محل قرارگیری : به گفته بهترین جراحی پروتز سینه در اهواز ، ایمپلنت های سینه می تواند روی عضله یا زیر عضله قرار بگیرد. محل قرارگیری با توجه به عوامل مختلفی برای هر فرد متفاوت بوده و هر یک مزیت ها و محدودیت های منحصر به خود را دارند.
انواع برش های جراحی پروتز سینه
- در چین خوردگی ناحیه زیر سینه یا زیر سینه ای :
در این پروسه یک برش کوچک در چین خوردگی زیر سینه شما ایجاد می شود تا به جراح آزادی و دسترسی بیشتری برای جایگذاری و تنظیم محل پروتز می دهد. بین 70 الی 80 درصد جراحی های پروتز سینه در اهواز با استفاده از این روش انجام می شود. محل برش باعث می شود تا کمترین آسیب و تغییر در محل تولید کننده شیر سینه ایجاد گردد. درضمن در صورت رخ دادن مشکلی در سینه یا نیاز به انجام جراحی اضافه نیز از این روش استفاده می شود. این روش جراحی پروتز پستان برای افراد بزرگسال و مادران مناسب تر می باشد ؛ زیرا افزایش سن و بارداری باعث ایجاد مقدار طبیعی از افتادگی درسینه می گردد. همچنین این مقدار از افتادگی باعث می شود تا در اکثر افراد حتی بعد از جراحی ، زخم ها پوشیده شوند و آشکار نباشند.
- برش از طریق زیر بغل :
در صورت استفاده از این روش یک برش کوچک در زیر بغل یا ناحیه اطراف آن ایجاد می شود و برای وارد کردن پروتز چه به زیر و چه به روی عضله مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از جراحان برای کمک گرفتن و انجام بهتر آن ، از یک آندوسکوپ که دوربینی میکروسکوپی مخصوص جراحی است ، استفاده می کنند. حدود 10 درصد از جراحی های پروتز سینه در اهواز با استفاده از این روش انجام می شود. یکی از مزیت های این روش ایجاد نشدن هیچگونه زخمی بر روی خود سینه می باشد. یکی از بدی های احتمالی این پروسه ایجاد سینه های نامتقارن می باشد. همچنین در صورت ایجاد مشکل در سینه برای ترمیم آن نیاز به ایجاد برش های بسیاری خواهد بود. در این حال احتمال ایجاد زخم های قطور تر در محل برش وجود دارد که در صورت پوشیدن لباس های آستین کوتاه ، بدون آستین ، لباس حمام و بالا بردن دست ها آشکار می شوند.
- در اطراف ناحیه دور نوک سینه :
در این پروسه برشی دور ناحیه اطراف نوک سینه ایجاد می شود ، که بعد از جراحی جای زخم ها در ناحیه هاله تیره پستان سینه قرار گرفته و مشخص نخواهد بود. به دلیل این که این روش در نزدیکی ناحیه تولید شیر سینه انجام می شود ، بعد از جراحی بر روی آن تاثیر می گذارد و باعث ایجاد مشکل در تولید شیر سینه و اختلال در حس نوک سینه و اطراف آن می گردد. این روش برش برای انجام پروتز سینه ، برای زنانی با سینه های کوچک تر که چین خوردگی در زیر سینه خود ندارند بسیار مناسب است.
- برش اطراف ناف :
این نوع جدید از جراحی با ایجاد یک برش زیر شکم انجام می شود. سپس یک آندوسکوپ از طریق این شکاف با ایجاد تونل و مسیری به سمت سینه وارد محفظه ای زیر سینه میگردد ، سپس پروتز از همان طریق وارد سینه می شود. همچنین در این روش انجام پروتز وابسته به بافت سینه امکان پذیر است و داخل عضله قابل دسترسی نمی باشد. پروتز هایی که با این روش جایگذاری می شوند ریسک آسیب دیدن بالاتری دارند. به عنوان مثال هنگام وارد کردن پروتز به سینه امکان دارد که پزشک اشتباهی تونلی به داخل عضله ایجاد کند. اگر مشکلی پیش آمد یا به جراحی اضافه نیاز داشتید باید برش دیگری نزدیک تر به سینه ایجاد شود. در آخر نیز باید بدانید که برخی از تولید کنندگان ، پروتز های خود را در صورت انجام جراحی پروتز سینه با این روش گارانتی نمی کنند. به همین دلیل اکثر جراحان این روش را بسیار مفید و خوب نمی دانند.
ریکاوری بعد از جراحی
بهترین جراح پروتز سینه در اهواز این نکته را به بیماران خود متذکر می شود که چند روز اول بعد از جراحی معمولا دردناک ترین روز های دوره ریکاوری می باشند.
- سینه شما ممکن است کبود یا متورم شود
- احتمال دارد در عضلات سینه درد و ناراحتی احساس کنید
- امکان دارد زخم ها بعد از جراحی ، کمی خونریزی کنند
با گذشت پنج تا هفت روز از جراحی بزرگ کردن سینه درد و ناراحتی شما کاهش پیدا خواهد کرد. برای کاهش و مدیریت درد بعد از پروتز پستان برخی افراد از مسکن های تجویز شده و برخی دیگر نیز از انواع بدون تجویز مانند استامینوفن استفاده می کنند.
مانند تمام جراحی ها شما باید آلرژی و تمام تاریخچه پزشکی و دارویی خود را با بهترین جراح پروتز سینه اهواز به اشتراک بگذارید. بعد از یک تا دو هفته می توانید به فعالیت های روزمره سبک بپردازید مانند کار پشت میز. توجه داشته باشید ، که تحت هر شرایطی از فعالیت های سنگین مانند دویدن ، بلند کردن اجسام سنگین و بالاتر بردن دست ها از سر خود خودداری کنید.
بعد از چند هفته ممکن است شما همچنان کمی درد و تورم را تجربه کنید که طبیعی بوده ، اما در صورتی که ملایم باشد. همچنین وجود کبودی نیز در این دوره بعد از پروتز سینه امکان پذیر است ولی شما در این مرحله می توانید به انجام تمرینات سبک بپردازید. دقت کنید ، که همواره باید از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت های شدید اجتناب کنید.
مراقبت های بعد از پروتز سینه:
- روز جراحی حتما یک همراه داشته باشید تا شما ر ابه خانه برده و حداقل 1 الی 2 روز کنار شما باشد چرا که پروتز سینه با بیهوشی کامل انجام می شود و اثرات آن تا چندین ساعت در بدن شما می ماند.
- بعد از جراحی، چند روز را کاملا استراحت کنید تا بدنتان فرصت بهبودی داشته باشد.
- بهتر است برای استراحت از صندلی و مبل های راحتی استفاده کنید و به حالت نوزاد بخوابید.
- از مصرف غذاها و میان وعده های سالم در دوره نقاهت خود غافل نشوید.
- بعد از عمل ، لباس های گشاد و راحت بپوشید.
- دارو ها و مسکن های تجویز شده را مطابق با دستور پزشک مصرف کنید.
- به جای ورزش های سنگین که ممکن است موجب جابه جایی پروتز ها شوند، ورزش های سبک و پیاده روی را دنبال کنید.
- اگر چند روز ابتدائی بعد از عمل، شدیدا تب کردید ، فورا با پزشک یا کلینیک خود تماس گرفته و اطلاع دهید.
نباید ها بعد از پروتز سینه:
- به شکم نخوابید.
- سوتین استفاده نکنید.
- سیگار نکشید تا فرایند بهبودی شما مختل نشود.
- استحمام تا یک هفته ممنوع است.
- هیچ جسم سنگینی جا به جا نکنید.
دلیل استفاده از پروتز سینه
همانطور که می دانید اکثر افرادی که دست به انجام این پروسه میزنند تصمیم دارند که حجم سینه خود را افزایش و به آن فرم خوب و خاصی بدهند. همواره امکان دارد ، که یک شخص به دلایل زیاد و متعددی بخواهد سینه خود را بزرگ کند. برخی از دلایل رایج برای استفاده از پروتز سینه عبارتند از:
- به دست آوردن حجم سابق سینه ها : سینه های شما می توانند بعد از زایمان ، افزایش سن و بارداری دچار کاهش حجم و اندازه و افتادگی گردند. به همین دلیل برخی افراد برای بازیابی حجم و فرم سینه از این پروتزها استفاده می نمایند.
- تصحیح نا متقارن بودن سینه ها : این مشکل در سینه های یک فرد بسیار رایج می باشد و رخ دادن آن به نسبت زیاد مشاهده می شود. مخصوصا در صورتی که قبل از رسیدن به سن بلوغ به بافت یکی از سینه های شما آسیبی رسیده باشد ؛ زیرا این مورد باعث اختلال در رشد آن می گردد.
- بازیابی سینه بعد از ماستکتومی : برخی از زنان به دلایل مختلف مانند سرطان یا بیماری های حاد دیگر مجبور می شوند ، که مقداری یا کل بافت سینه خود را خارج نمایند. برای حل این مشکل بسیاری از زنان از پروتز سینه استفاده می کنند. این کار کمک می کند تا دوباره اعتماد به نفس خود را بدست آورند و احساس زنانگی در آن ها زنده شود. زیرا سینه ها بخش اصلی از خصوصیات فیزیکی و زیبایی ظاهری یک زن می باشند و با بازیابی آن ها حس کامل بودن در فرد ایجاد می شود.
ماندگاری پروتز سینه چه مقدار است؟
به طور کلی و میانگین این پروتز ها حدود 10 سال ماندگاری دارند ، اما این مورد می تواند در هر فرد با توجه به سبک زندگی و عادات او متفاوت باشد و مقدار آن کم یا زیاد شود. همچنین هر چه پروتزهای شما قدیمی تر شوند احتمال پارگی و آسیب های دیگر در آنها افزایش پیدا می کند.
عوارض پروتز سینه:
انجام هر عمل جراحی ای ، حتی اگر درمانی باشد، ریسک هایی به همراه دارد. انجام پروتز سینه می تواند موجب:
- عفونت
- تغییر موقعیت و محل قرارگیری پروتزها
- پارگی یا نشت پروتزها
- جای زخم و بخیه واضح و قابل مشاهده(بسته به نوع عمل و برش)
- سفتی سینه
- مشکلات عصبی در نوک سینه(حساسیت نوک سینه ممکن است، کمتر یا بیشتر یا حتی کاملا ناپدید شود)
- ناتوانی در شیردهی
- خونریزی و لخته شدن خون
- حساسیت و واکنش های آلرژیک
سلام خانم دکتر می خواستم بدونم کسی که حساسیت پوستی داشته باشه با پروتز به مشکل میخوره؟
سلام و روزبخیر خانم دکتر من می خواستم بدونم چطوری پروتز سینه مناسب برای خودم رو باید پیدا کنم و به چه چیزایی باید توجه کنم